Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečený květák

4. 2. 2014

 

1 květák

500 g mletého masa

2 cibule

olej

ml.paprika

1,5 kg brambor

200 g tvrdého sýra

2 kysané smetany

vejce

sůl, pepř

 

Květák uvaříme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přisypeme maso, dochutíme paprikou, solí, pepřem a opečeme. Do vymazané zapékací mísy položíme na dno polovinu oloupaných na plátky nakrájených brambor, osolíme, polovinu na kousky nasekaného květáku navršíme na brambory, posypeme polovinou sýra a zakapeme jednou zakysanou smetanou. Na smetanu nasypeme maso a dáme opět vrstvu květáku, zbytek sýru a zbytek nakrájených brambor, osolíme, opepříme a zalijeme zakysankou s vajíčkem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny.

 

zapeceny_kvetak.jpg