Zapečený květák
1 květák
500 g mletého masa
2 cibule
olej
ml.paprika
1,5 kg brambor
200 g tvrdého sýra
2 kysané smetany
vejce
sůl, pepř
Květák uvaříme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přisypeme maso, dochutíme paprikou, solí, pepřem a opečeme. Do vymazané zapékací mísy položíme na dno polovinu oloupaných na plátky nakrájených brambor, osolíme, polovinu na kousky nasekaného květáku navršíme na brambory, posypeme polovinou sýra a zakapeme jednou zakysanou smetanou. Na smetanu nasypeme maso a dáme opět vrstvu květáku, zbytek sýru a zbytek nakrájených brambor, osolíme, opepříme a zalijeme zakysankou s vajíčkem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny.