Zapečené fazolky
250 g fazolek
300 g brambor
4 vejce
2 rajčata
200 ml zakysané smetany
150 g tvrdého sýra
1 cibule
2 dl kečupu
olej, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Fazolky spaříme vroucí osolenou vodou a necháme okapat. 3 vejce uvaříme natvrdo a společně s rajčaty a cibulí nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a vsypeme na dno zapékací misky. Na cibuli položíme plátky brambor, osolíme, dáme polovinu rajčat a vajec, zalijeme kečupem, vložíme fazolky, zbytek rajčat a vajec, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s 1 vejcem. Posypeme sýrem a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Zdroj: Simona Makhloufi