Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené fazolky

10. 3. 2010

 

250 g fazolek

300 g brambor

4 vejce

2 rajčata

200 ml zakysané smetany

150 g tvrdého sýra

1 cibule

2 dl kečupu

olej, sůl, pepř

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Fazolky spaříme vroucí osolenou vodou a necháme okapat. 3 vejce uvaříme natvrdo a společně s rajčaty a cibulí nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a vsypeme na dno zapékací misky. Na cibuli položíme plátky brambor, osolíme, dáme polovinu rajčat a vajec, zalijeme kečupem, vložíme fazolky, zbytek rajčat a vajec, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s 1 vejcem. Posypeme sýrem a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

 

Zdroj: Simona Makhloufi

 

zapecene_fazolky.jpg