Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švábenský cibulový koláč

20. 4. 2016

 

500 g hladké mouky

1 kvasnice

250 ml mléka

1 lžička soli

500 g bílé a červené cibule

150 g uzeného masa nebo šunky

80 g másla

2 kelímky zakysané smetany nebo jeden smetanový jogurt a jedna smetana

200 g sýra goudy

2 vejce

sůl, pepř

 

Necháme vzejít kvásek z kvasnic, trochou mléka, lžičky mouky a trošky cukru. Kvásek spojíme s moukou, solí a zbylým mlékem v hladké těsto a necháme asi hodinu kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé klínky a osmahneme na másle spolu s masem asi 8 minut. Těsto rozválíme do formy koláče, poklademe cibulí a masem a hodně opepříme. Smetanu smícháme se strouhaným sýrem a vejcem a osolíme. Vlijeme na těsto. Pečeme asi 40 – 50 minut 180 °C.

 

Zdroj:  Apetit