Švábenský cibulový koláč
500 g hladké mouky
1 kvasnice
250 ml mléka
1 lžička soli
500 g bílé a červené cibule
150 g uzeného masa nebo šunky
80 g másla
2 kelímky zakysané smetany nebo jeden smetanový jogurt a jedna smetana
200 g sýra goudy
2 vejce
sůl, pepř
Necháme vzejít kvásek z kvasnic, trochou mléka, lžičky mouky a trošky cukru. Kvásek spojíme s moukou, solí a zbylým mlékem v hladké těsto a necháme asi hodinu kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé klínky a osmahneme na másle spolu s masem asi 8 minut. Těsto rozválíme do formy koláče, poklademe cibulí a masem a hodně opepříme. Smetanu smícháme se strouhaným sýrem a vejcem a osolíme. Vlijeme na těsto. Pečeme asi 40 – 50 minut 180 °C.
Zdroj: Apetit