Jdi na obsah Jdi na menu
 


Provensálská rajčata s vejci

19. 4. 2016

 

6 rajčat

6 vajec

1 cibule

2 stroužky česneku

2 PL oleje

20 g másla

pepř, sůl, cukr, petrželka

 

Rajčata rozkrojíme, posolíme a na každou řeznou stranu dáme špetku cukru, necháme uležet 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a poklademe rajčaty řeznou stranou dolů. Dokola zasypeme cibulkou. Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťáva. Asi za ¼ hodiny je otočíme a šťávu necháme zkaramelizovat. Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce jako volská oka, Posypeme petrželkou, nasekaným česnekem, opepříme a osolíme. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj:  Dáša Čumová