Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem
2 cibule
2 lžíce másla
250 g anglické slaniny
400 g brambor
250 g růžičkové kapusty
sůl, pepř, drcený kmín
vejce
Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme nakrájenou anglickou a smícháme v míse s pomačkanými brambory, předvařenou nakrájenou kapustou, ochutíme. Vytvarujeme karbanátky a smažíme na oleji.
Na ztracené vejce přivedeme v hrnci vodu k varu( můžeme přidat sůl a 2 lžíce octa), držadlem vařečky uděláme ve vodě vír a vložíme do něj rozklepnuté vejce. Žloutek se nám obalí bílkem a my ho necháme 3 minuty povařit.
Servírujeme s bramborovou kaší a můžeme přidat i dobrý zeleninový salát.
Zdroj: Apetit 3/2010