Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraškové placičky

18. 4. 2016

 

 

hraška

voda

vegeta (případně koření dle chuti)

mražená zelenina (lepší je drobná - ideální Čínská směs; taky se může nastrouhat čerstvá mrkev (petržel, kedlubna...) a smíchat s hráškem a kukuřicí)

olej na smažení

 

Na sáček mražené zeleniny dáme asi 4 vrchovaté lžíce hrašky (pro děti dáme jemnou, pro dospělé můžeme použít pikant - prodávají ve zdravé výživě) a smícháme s vodou až nám vznikne hustší těstíčko, přimícháme zeleninu a ochutíme solí a kořením. Smažíme z obou stran na oleji.

Na oběd podáváme s bramborovou kaší a salátem. Na večeři stačí jen tak nebo s chlebem a čerstvou zeleninou.

 

hraskove_placicky.jpg