Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gruzínský adžabsandal

28. 5. 2014

 

2 velké lilky

olivový olej

3 velké cibule

4 velké mrkve

6 zelených paprik

1 palice česneku

2 lžíce koření adžika

sůl, pepř

2 lžíce vinného octa

5 velkých masitých rajčat

200 g sýra feta

 

Lilky nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Pak osušíme a opečeme na olivovém oleji. V litinovém hrnci osmahneme na trošce oleje cibuli s mrkví (asi  7 minut), přidáme na nudličky nakrájené papriky, nasekané stroužky česneku i opečené lilky, přimícháme adžiku, sůl, pepř a ocet. Navrch poklademe rajčata, přiklopíme poklicí a dáme na 3/4 hodiny zapéct do trouby. Odklopíme, posypeme nadrobenou fetou a zapečeme. Podáváme teplý s pečivem.

 

Zdroj: Apetit 5/2009

 

gruzinsky_adzabsandal.jpg