Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketový guláš

24. 7. 2013

 

500 g cukety

1 kg masa z krůtího horního stehna

0,7l leča

7 stroužků česneku

1 lžička sušené majoránky

1 dl oleje

15 g sušených hříbků

1 l vody

pepř, sůl, gulášové koření

 

 

Maso nakrájíme na kostičky a vložíme do druhého dne do marinády smíchané z 0,5 dl oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžičky pepře a 1 lžičky soli.

Sušené houby namočíme do teplé vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme, vlijeme vodu a lečo, vhodíme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu, houby i s vodou a vaříme doměkka.  Ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a dokořením.

 

Zdroj: Antonie Mačingová

 

cuketovy_gulas.jpg