Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketová pizza

3. 10. 2017

600 g cukety
2 žluté papriky
150 g mozzarelly
200 g steril. rajčat
1 stroužek česneku
hrst čerstvého oregana
50 g hladké mouky
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
sůl

Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 20 minut odstát. Pak vymačkáme vodu, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, 50 g nastrouhané mozarelly a promícháme. Podle potřeby přidáme mouku. Rozrpostřeme na plech vyložený pečícím papírem  a pečeme v troubě pri 225 °C asi 10 minut. Meztiím rozmixujeme rajčata s česnekem a oreganem, dle chuti osolíme. Papriku nakrájíme na proužky a zbylou mozarellu na plátky. Předpečenou placku potřeme rajčatovou omáčkou, zaskádáme paprikou a sýrem. Pečeme při 180 °C 15 minut.

Zdroj: Gurmet 7/2017

 

cuketova_pizza.jpg