Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chřestový quiche

30. 5. 2015

 

500 g listového těsta

1 vejce

 

Na náplň:

100 g anglické slaniny

50 g másla

1 malá cibule

1/2 svazku chřestu

sůl, pepř

350 ml smetany ke šlehání

3 vejce

špetka muškátového oříšku

150 g tvrdého sýra

2 jarní cibulky

 

Listové těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Těsto po dně propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem a zatěžkáme luštěninami. Pečeme 12 minut při 220 °C. Sejmeme alobal i s luštěninami, předpečený korpus potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě 3 minuty. Necháme vychladnout. V pánvičce opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, aby mírně zkřupla, vyjmeme a odložíme bokem. Přihodíme máslo a opečeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme oloupaný a na asi 5 cm nakrájený chřest, vrátíme do pánve slaninu, polovinu smetany a zakryté dusíme asi 3 minuty. Necháme vychladnout. V misce prošleháme vejce se zbylou smetanou, 1/2 lžičky soli, muškátový oříšek a pepř. Korpus posypeme nastrouhaným sýrem a na kolečka nakrájenými cibulkami, rovnoměrně zalijeme chřestovou směsí a zalijeme ochucenými vejci. Pečeme při 190 °C asi 25 minut.

 

Zdroj: Apetit 5/2009

 

chrestovy_quiche.jpg