Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burgry z řepy a fety

3. 10. 2017

400 g syrové červené řepy
svazek jarní cibulky
2 stroužky česneku
svazek čerstvémáty
kůra a šťáva z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
200 g fety (lze použít i balkánský sýr)

Oloupanou a nastrouhanou syrovou řepu vymačkáme z přebytečné šťávy. Smícháme s nakrájenými cibulkami, drceným česnekem, nasekanou mátou, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu. Přidáme 2 lžíce mouky a vejce, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme fetu. Z hmoty tvarujeme burgry, které obalíme ve zbytku mouky a na opečme na oleji ze dvou stran (cca 4-5 minut z každé strany). Podáváme buď s bramborou kaší nebo jako ,,hamburger" v housce se zeleninou a zálivkou.

Zdroj: Apetit 9/2017

 

burgry_z_repy.jpg