Rajský protlak
2 kg rajčat
250 g cibule
2 bobkové listy
1 malá lžička mleté skořice
4 mleté hřebíčky
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
1 polévková lžíce soli
300 g cukru krystalu
125 ml octa
Rajčata umyjeme, nakrájíme a vaříme v hrnci spolu s nakrájenou cibulí a bobkovými listy. Vše vaříme do měkka až se vydusí voda puštěná rajčaty. Pak rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Znovu dáme vařit, přidáme skořici, hřebíčky, papriku, ocet,sůl a cukr. Až je protlak dostatečně hustý plníme jím čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Již nezavařujeme. Z této várky je necelých 5 skleniček 0,3l.
Zdroj: www.mimibazar.cz