Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajský protlak

4. 9. 2012

 

2 kg rajčat

250 g cibule

2 bobkové listy

1 malá lžička mleté skořice

4 mleté hřebíčky

1 polévková lžíce mleté sladké papriky

1 polévková lžíce soli

300 g cukru krystalu

125 ml octa

 

Rajčata umyjeme, nakrájíme a vaříme v hrnci spolu s nakrájenou cibulí a bobkovými listy. Vše vaříme do měkka až se vydusí voda puštěná rajčaty. Pak rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Znovu dáme vařit, přidáme skořici, hřebíčky, papriku, ocet,sůl a cukr. Až je protlak dostatečně hustý plníme jím čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Již nezavařujeme. Z této várky je necelých 5 skleniček 0,3l.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

rajsky_protlak.jpg