Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kečup 2

6. 9. 2016

 

1,5 kg rajčat
250 g cibule
250 g kapie
250 g jablek
2 - 5 lžic cukru krupice
1,5 lžíce soli
150 ml octa
1 chilli paprička
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce sladké papriky
1 stroužek česneku
10 kusu hřebíčků
3 bobkový listy

 

Rajčata nakrájíme a v hrnci promačkáme, osolíme lžící soli a povaříme do změknutí. Propasírujeme přes sítko. Vrátíme do hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, papriku a jablka. Uvedeme k varu, do vroucí zeleniny přidáme koření, 2 lžíce cukru, polovinu octa a povaříme do změknutí. Vyndáme koření, rozmixujeme, dochutíme a plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme do druhého dne takto vychladnout.

 

kecup2.jpg