Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňová pomazánka nejen na topinky

24. 9. 2016

2 kg dýně
6 cibulí
1 kg paprik
8 stroužků česneku
1 rajčatový protlak
1 lžíce kari
1 lžička zázvoru
1 feferonka (chilli paprička)
1 lžíce soli
1 lžička pepře
1 velký kečup
1,5 dl oleje

Dýni oloupeme (hokaido loupat nemusíme) vydlabeme a nakrájíme na velké kusy. Posolíme je, pokapeme olejem a můžeme posypat bylinkami. Pečeme v troubě do změknutí.

Mezitím nakrájíme cibuli, papriky a česnek a zesklovatíme je ve velkém hrnci na dvou lžících oleje. Přimícháme rajský protlak, podlijeme troškou vody (cca dvě nádobky od protlaku) a dusíme do změknutí. Upečené dýně rozmačkáme. Změklé papriky s cibulí rozmixujeme (nemusíme úplně dohladka), přidáme k nim dýni a ostatní ingredience. Necháme ještě krátce společně povařit a plníme do sklenic. Z tohoto množství je asi 15 skleniček á 250 ml.  Zavařujeme 15 minut.

Výborné nejen na topinky, ale můžeme mazat i na čerstvé pečivo. Dokážu si to představit i na pečení pod maso... možnostem využití se meze nekladou...

Zdroj: někde na internetu :-)

 

dynova_pomazanka_nejen_na_topinky.jpg