Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znojemská plec v papiňáku

5. 2. 2012

 

3/4 kg vepřové plece

1 cibule

hrst sušených hub

pepř, sůl

drcený kmín

4 stroužky česneku

2 kostky masoxu

1 lžíce hladké mouky

4 kyselé okurky

 

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou a rukou promícháme. V papiňáku zpěníme cibulku, přidáme předem namočené houby a na plátky pokrájený česnek. Vložíme maso, opečeme, zalijeme litrem vody, přidáme masox, kmín a uzavřeme hrnec a dusíme 20 minut od začátku syčení. Hrnec poté otevřeme, zahustíme jíškou nebo rozkvedláme v trošce vody lžíci hladké mouky, dochutíme solí a přidáme nakrájené okurky.

 

znojemska_z_papinaku.jpg