Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové plátky s camembertem

10. 4. 2016

 

4 plátky vepřové pečeně

pepř, sůl

50 g másla

50 ml bílého vína

125 ml smetany ke šlehání

sušené bylinky (majoránka, tymián, šalvěj, máta...)

120 g camembertu

1 lžíce hořčice

 

Maso nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme v pánvi a maso opečeme z obou stran. Vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do pánve vlijeme víno, přilijeme smetanu, přisypeme bylinky a po chvíli přidáme sýr zbavený kůrky a nakrájený na plátečky. Přidáme hořčici a necháme sýr rozpustit. Chvíli povaříme a dosolíme.

 

Zdroj: Apetit

 

veprove_platky_s_camembertem.jpg