Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sladkokyselé vepřové maso

2. 1. 2011

 

500 g vepřového masa

3 lžíce sojové omáčky

3 lžíce octa

1/2 lžičky cukru

1 lžička soli

1 hrst sušených hub nebo 2 žampiony

1 paprika

1 pórek

2 mrkve

1/2 salátové okurky

4 lžíce oleje

1/4 l vývaru

1 lžička škrobu

 

Smícháme sójovou omáčku, cukr, ocet a sůl a v této marinádě necháme 60 minut odpočnout nakrájené maso. Sušené houby namočíme do teplé vody. Papriku a pórek nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka a okurek nastrouháme. Maso opečeme na oleji, přihodíme zeleninu a pečeme 5 minut, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. 5 minut před koncem přidáme houby. Škrobovou moučku smícháme se zbytkem marinády a zahustíme omáčku. Podáváme s čínskými nudlemi.

 

Zdroj: paní Žáková

 

sladkokysele_veprove_maso.jpg