Sladkokyselé vepřové maso
500 g vepřového masa
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce octa
1/2 lžičky cukru
1 lžička soli
1 hrst sušených hub nebo 2 žampiony
1 paprika
1 pórek
2 mrkve
1/2 salátové okurky
4 lžíce oleje
1/4 l vývaru
1 lžička škrobu
Smícháme sójovou omáčku, cukr, ocet a sůl a v této marinádě necháme 60 minut odpočnout nakrájené maso. Sušené houby namočíme do teplé vody. Papriku a pórek nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka a okurek nastrouháme. Maso opečeme na oleji, přihodíme zeleninu a pečeme 5 minut, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. 5 minut před koncem přidáme houby. Škrobovou moučku smícháme se zbytkem marinády a zahustíme omáčku. Podáváme s čínskými nudlemi.
Zdroj: paní Žáková