Jdi na obsah Jdi na menu
 


Segedínský guláš

10. 4. 2016

 

1 kg vepřového masa  (ramínko, plecko)

3 lžíce hladké mouky

3 lžíce oleje

1 velká cibule

1 lžíce sladké papriky

200 ml vývaru

400 g kysaného zelí

1 kelímek zakysané smetany

sůl, pepř, špetka cukru

 

Maso nakrájíme na kousky a obalíme v mouce. Osmažíme na oleji. Maso odebereme.Část oleje odlijeme. Osmažíme cibuli, poprášíme paprikou a vsypeme maso, podlijeme, osolíme a pod poklicí dusíme 15 minut. Podlijeme vývarem a dusíme dalších asi 30 minut, přidáme scezené zelí a podusíme ještě 15 minut. Dochutíme smetanou a kořením.

 

Zdroj: Apetit