Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozstřelení ptáčci

10. 4. 2016

 

 

4 plátky vepřového (hovězího)

3 cibule

4 plátky anglické

5 dkg sádla

4 ČL hořčice

4 párky

4 kyselé okurky

4 vejce natvrdo

kmín, pepř, sůl

mouka

 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na sádle orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout z obou stran. Zalijeme horkou vodou, okmínujeme, osolíme, dáme polovinu nakrájených vajec, polovinu párků a polovinu okurek a dusíme (vepřové asi 1/4 hodinu, hovězí až hodinu). Smícháme mouku v trošce vody a vlijeme do omáčky. Přidáme druhou polovinu párků, vajec a okurků (hrášek). Omáčku můžeme dochutit ještě trochou hořčice a 1 větší lžící kečupu. Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Babicovy dobroty

 

rozstreleni_ptacci.jpg