Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putimské nudličky

21. 12. 2009

 

750 g vepřové kýty

2 lžíce oleje

1 lžíce hladké mouky

1 malý protlak

2 lžíce hořčice

150 ml vývaru

1 velká cibule

100 g žampionů (sterilovaných nebo čerstvých)

2 kyselé okurky

1 paprika

worcester, sůl, pepř

 

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a žampiony (pokud máme čerstvé) a orestujeme. Vložíme kousek másla, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem,přidáme  protlak, hořčici a povaříme. Přidáme nakrájené okurky, papriku a žampiony (konzervované). Na závěr dochutíme worcesterem a případně dosolíme.

Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Jitka Horáková

 

putimske_nudlicky.jpg