Putimské nudličky
750 g vepřové kýty
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 malý protlak
2 lžíce hořčice
150 ml vývaru
1 velká cibule
100 g žampionů (sterilovaných nebo čerstvých)
2 kyselé okurky
1 paprika
worcester, sůl, pepř
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a žampiony (pokud máme čerstvé) a orestujeme. Vložíme kousek másla, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem,přidáme protlak, hořčici a povaříme. Přidáme nakrájené okurky, papriku a žampiony (konzervované). Na závěr dochutíme worcesterem a případně dosolíme.
Podáváme s rýží.
Zdroj: Jitka Horáková