Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maso v hořčici

19. 4. 2010

 

1 kg libového vepřového masa

troška oleje

půl velkého kelímku kremžské hořčice

2 velké cibule

1 palička česneku

sůl, pepř

 

Maso naklepeme, dáme do misky, posolíme a opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s malým množstvím oleje a poklademe vrstvou nakrájené cibule a nasekaného česneku,  smícháme. Necháme naložené přes noc. Druhý den zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody a zakryjeme. Zapékáme asi 1/2 hodiny, pak maso odkryjeme a pečeme ještě asi 1/4 hodiny. Podáváme s brambory nebo kaší.

Vyfotit jsem bohužel pořádně nestihla, bylo pryč během mžiku. Velmi jedlé...

 

maso_v_horcici.jpg