Katův šleh
500 g vepřové kýty
1 červená cibule
1 svazek jarní cibulky
1 červená paprika
1 feferonka
300 g steril. leča
1 kyselá okurka
2 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce kvalitního kečupu
sůl, pepř
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, přidáme olej. Lečo vyklopíme na sítko a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme na drobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi rozpálíme tuk, přidáme naložené maso a zprudka orestujeme asi 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájená česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme, poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme.Dochutíme solí. Podáváme s bramboráčky.
Zdroj: www.recepty.cz