Jdi na obsah Jdi na menu
 


Katův šleh

3. 12. 2014

 

500 g vepřové kýty

1 červená cibule

1 svazek jarní cibulky

1 červená paprika

1 feferonka

300 g steril. leča

1 kyselá okurka

2 lžíce worcesterské omáčky

4 lžíce kvalitního kečupu

sůl, pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce oleje

 

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, přidáme olej. Lečo vyklopíme na sítko a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme na drobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi rozpálíme tuk, přidáme naložené maso a zprudka orestujeme asi 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájená česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme, poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme.Dochutíme solí. Podáváme s bramboráčky.

 

Zdroj: www.recepty.cz

 

katuv_sleh.jpg