Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapékané těstoviny po florentsku

13. 7. 2018

200 g ktárkých těstovin
1 lžíce olivového oleje
500 g drobných žampionů
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
sůl, pepř
sýrová omáčka:
2 hrsti mraženého špenátu
250 g mascarpone
velká hrst nastrouhaného parmazánu

 

Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Na oleji opékáme asi 5 minut nakrájené žampiony, přidáme nasekaný česnek a minutu prohříváme, aby změkl. Dochutíme a přemístíme do velké zapékací nádoby. Špenát rozmrazíme, nasekáme a smícháme s mascarpone a parmazánem. Tuto sýrovou omáčku přidáme k uvařeným slitým těstovinám a společně necháme pár minut prohřát. Dle potřeby dochutíme. Tětoviny nasypeme do zapékací mísy na houby. Posypeme parmazánem a zapečeme v troubě.

Zdroj: Apetit 5/2007

 

zapekane_testoviny_po_florentinsku.jpg