Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny v pečeným ratatouille

6. 9. 2016

1 cibule
2 stroužky česneku
2 malé cukety
1 červená paprika
2 lžíce oleje
sůl, pepř
400 g konzerva rajčat (nebo menší čerstvá rajčátka)
špagety
1 lžíce slaké chilli omáčky
parmazán nebo čedar k podávání
na masové kuličky:
50 g toustového chleba
60 ml mléka
250 g mletého hovězího masa
250 g vepřového masa
1 vejce
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce petrželky

 

Toustový chléb zalijeme mlékem a rozmačkáme, přidáme maso, vejce, česnek, koření, bylinky, sůl a pepř a promícháme. Z masové hmoty tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 25 minut při 180 °C. Mezitím do jiného pekáče dáme nakrájenou cibuli a česnek, na kostky nakrájenou cuketu a papriku, pokapeme olivovým olejem a osolíme. Pečeme 30 minut. Upečené koule přidáme do pekáče k zelenině, dodáme nakrájená rajčata a chilli omáčku (můžeme přilít trošku domácího kečupu nebo protlaku) a pečeme společně ještě 15 minut. Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme je se směsí z pekáčku posypané parmazánem.

Zdroj : Apetit 9/2016

 

testoviny_s_pecenym_ratatouille.jpg