Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šunkofleky po italsku

27. 8. 2015

 

500 g těstovin (fleků)

200 g uzené maso

1/2 menší dýně

1 lžíce olivového oleje

5 vajec

200 g ricotty nebo 200 ml mléka

1 hrst slunečnicových semínek

100 g parmazánu

4 lžíce strouhanky

sůl, pepř

muškátový oříšek

 

Do vroucí vody dáme vařit uzené maso a po 10 minutách přihodíme na větší kusy nakrájenou dýni. Vaříme dalších 10 minut, poté maso i dýni vyjmeme a do téže vody dáme vařit těstoviny dle návodu. Šťouchadlem na brambory rozmačkáme uvařenou dýni, uzené maso nakrájíme na malé kousky. Ricottu nebo mléko rozmícháme s vajíčky a směs vlijeme do rozmačkané dýně, osolíme a opepříme, přidáme maso a uvařené těstoviny a pořádně promícháme, dochutíme muškátovým oříškem. Slunečnicová semínka nasucho opražíme a přidáme do těstovin. Směs vlijeme do vymazané zapékací mísy a zapékáme 30 minut. Poté posypeme strouhaným parmazánem smíchaným se strouhanou a pečeme dalších 5 minut.

 

Zdroj: Apetit 10/2011

 

sukofleky_po_italsku.jpg