Lasaně se špenátem
50 g margarínu
50 g hladké mouky
500 ml vývaru
250 ml mléka
sůl, pepř, muškátový oříšek
500 g mraženého listového špenátu
1 stroužek česneku
1 cibule
4 lžíce oleje
6 rajčat
12 plátků lasaní
40 g tvrdého sýra
500 g mleté maso
Z mouky a másla upražíme jíšku, rozředíme ji vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme, přidáme špenát a lehce dosmažíme. Do zapékací formy nalejeme trochu omáčky a střídavě naplníme lasagněmi, špenátovou směsí, rajčaty nakrájenými na kolečka a omáčkou. Nakonec posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 minut na 200 °C. Po 15 minutách zakapeme zbylým olejem.