Hráškové špagety carbonara
3 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
350 g hrášku
sůl, pepř
400 g špaget
2 žloutky
80 g polotvrdého kozího sýra (nebo čedaru)
1 hrst čerstvé máty
parmazán k podávání
Na olivovém oleji krátce opečeme šalotku, česnek a hrášek, dle chuti osolíme a opepříme. Špagety uvaříme dle návodu na obalu. V misce smícháme žloutky s polovinou kozího sýra a nakrájenou mátou a opepříme. Uvařené a scezené špagety přemístíme do kastrolu se šalotkovou směsí a ten postavíme na velmi mírný oheň. Přilijeme ochucené žloutky a opatrně promícháváme, aby se špagety obalily a směs zhoustla. Podáváme posypané parmazánem.
Zdroj: Apetit 4/2014