Čočkové ragú na těstoviny
3 lžíce oleje
2 cibule
3 mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
500 g červené čočky
2 plechovky naložených rajčat
1 rajčatový protlak
2 lžíce sušeného oregana a tymiánu
3 bobkové listy
1 l zeleninového vývaru
500 g špaget
sůl
strouhaný parmazán
Na oleji opékáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer 15-20 minut do změknutí. Na poslední 3 minuty přihodíme nasekaný česnek, poté vmícháme čočku, až se obalí tukem, přidáme i rajčata z plechovky, protlak, oregano, tymián, bobek a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 50 minut probublávat. Podle chuti dosolíme. Podáváme se špagetami a posypeme parmazánem.
Zdroj: Albert časopis 1/2014