Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výherní štrůdl

6. 4. 2016

 

 

Na těsto:

250 g polohrubé mouky

250 g hladké mouky

250 g másla nebo hery

125 ml vody

špetka soli

1 lžíce citronové šťávy

pár kapek octa

 

Na náplň:

jablka

mletá skořice

cukr

vanilkový cukr

vejce na potření

 

Všechny přísady na těsto vypracujeme a necháme chvíli uležet. Jablka oloupeme a nastrouháme. Těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí, cukry (kdo má rád přidá rozinky, ořechy....). Srolujeme , potřeme vejcem a pečeme na 220 °C asi 20 minut.

Výherní proto, že tento recept vyhrál první cenu v Novoříšském štrůdlování.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

vyherni_zavin.jpg