Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohový chlebíček s hruškami

6. 4. 2016

 

Na těsto:

200 g hladké mouky

100 g hery

60 g cukru krupice

1 vejce

1 vanilkový cukr

špetka soli

 

Na náplň:

2 kyselejší jablka

2 hrušky

citronová šťáva

80 g cukru krupice

1 tvaroh

1 vanilkový pudink v prášku

10 g másla

1 vejce

 

Ze surovin na těsto vytvarujeme tužší hmotu, kterou necháme uležet půl hodiny v lednici. Mezitím si nakrájíme jablka a hrušky a zakápneme je citronovou šťávou. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem a přimícháme ovoce. Těsto rozválíme, vložíme do formy na srnčí hřbet, doprostřed rozprostřeme náplň a zabalíme. Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Vyklopíme vychladlé.

Jako dezert je vynikající, jen s těstem se mi trochu hůř pracovalo, takže jsem rozvalovala po kouskách. Vyklápíme opravdu až vychladlé, nevydržela jsem to a buchta se mi při vyklápění potrhala.

 

Zdroj: Pošli recept !

 

tvarohovy_chlebicek_hruskami.jpg