Nekynutý mazanec
150 g másla
150 g cukru m
1 vanilkový cukr
2 vejce
kůra z půlky citronu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rumu
70 g sekaných loupaných mandlí
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 měkký tvaroh v alobalu
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
2 lžíce mléka
1 lžíce cukru moučka
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilku, zašleháme jedno a pak i druhé vejce. Přišleháme tvaroh spolu s rumem, citrónovou šťávou i kůrou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mandle a vařečkou vpracujeme do těsta, prohněteme rukama a nakonec přidáme rozinky a ovoce. Vytvarujeme hladkou kouli, zploštíme na výšku asi 4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem, na mazanci nožem naznačíme křížek a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut při 170 °C.
Zdroj: Apetit