Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mřížkový jahodovotvarohový koláč

10. 10. 2016


400 g polohrubé mouky
100 g cukru moučky
180 g másla
3 vejce
1 prášek do pečiva
mléko, pokud je potřeba
náplň:
500 g tvarohu (lépe v alobalu)
100 g jahodového nebo malinového džemu
50 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
1 jahodový pudinkový prášek

Z mouky, prášku do pečiva, cukru, 2 vajec a rozkrájeného změklého másla vypracujeme těsto, zabalíme do igelitu a necháme v chladu ztuhnout. Tvaroh utřeme s cukry, pudinkovým práškem a džemem. Ze 2/3 těsta vyválíme plát a pomocí válečku opatrně přesuneme do koláčové formy (formu jsem nevymazávala) a upravíme (ozdobně) okraj. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň. Ze zbytku těsta uděláme tenké válečky, které klademe ve tvaru mřížky na koláč. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 170 °C asi 20 minut.  Před krájením necháme vychladnout.

Zdroj: insiprováno receptem z časopisu Rytmus života

 

mrizkovy_jahodovy_kolac.jpg

 

 

 

 

 

mrizkovy_jahodovy_kolac2.jpg