Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový koláč se žloutkovým krémem

12. 2. 2012

 

Na těsto:

200 g polohrubé mouky

100 g vařených brambor

100 g másla

50 g cukru moučky

1 žloutek

1/2 sáčku prášku do pečiva

špetka soli

 

Na žloutkový krém:

4 dl mléka

1 vejce

2 žloutky

1 sáček vanilkového pudinku

2 lžíce cukru

 

Na drobenku:

50 g másla

50 g cukru moučky

50 g hrubé mouky

 

Dále:

ovoce

 

V nádobě v které vaříme obvykle pudink vyšleháme vejce a dva žloutky do pěny, přidáme 2 dl mléka a vaříme do zhoustnutí. Přidáme druhou polovinu mléka ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek a cukr a vaříme vše opět do zhoustnutí. Na válu zpracujeme mouku, nastrouhanou bramboru, máslo, cukr, prášek do pečiva a špetku soli na hladké těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem a těsto na ní rozprostřeme ( okraje do výšky). Na těsto nalijeme žloutkový krém, posypeme ovoce a drobenkou. Pečeme vy vyhřáté troubě na 180 °C asi 30. minut.

 

Zdroj: Kuchyně

 

bramborovy_kolac_se_zloutkovym_kremem.jpg