Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasněžené dvoukrémové řezy

26. 6. 2017

piškot:
6 vajec
špetka soli
250 g krupicového cukru
6 lžic pomerančového džusu
1 lžička instantní kávy
250 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
na svlažení piškotu:
200 ml oslazené černé kávy nebo ovocný džus
světlý máslový krém:
2 sáčky pudinkového vanilkového prášku
160 g cukru moučky
2 sáčky vanilkového cukru
700 ml mléka
3 žloutky
šťáva z 1 citronu
250 g másla
čokoládový krém:
400 ml zakysané smetany
1 lžíce instantní kávy
1 lžíce horkévody
400 g nutely
na posypání:
kokos

 

Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a po lžících zapracujeme cukr a po jednom žloutky. Do pěny zašleháme kávu rozpuštěnou v kapce horké vody a tenkým pramínkem pomerančový džus. Smícháme hladkou mouku s kakaem, práškem do pečiva a sodou a lehce zamícháme do vaječné směsi. Těsto rozetřeme do formy cca 28 x 32 cm vyložené pečícím papírem a pečeme při 175 °C asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Z mléka a pudnikového prášku uvaříme hustý pudink, odstavíme ho a po jednom do něj vmícháme žloutky, krupicový cukr a citronovou šťávu. Pod fólií necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Zvlášť vyšleháme máslo do pěny s moučkovým cukrem a žloutkový pudink do něj po lžících zapracujeme.

Zakysanou smetanu smícháme s kávou zalitou lžící vřelé vody, přidáme nutelu a dobře propracujeme.

Upečený korpus prokrojíme po délce, spodní část svlažíme oslazenou kávou nebo ovocným džusem a naneseme na něj světlý krém, přiklopíme druhou částí korpusu. Povrch opět pokapeme kávou nebo džusem a rozetřeme na něj tmavý krém. Posypeme kokosem. Necháme v lednici vychladit.

Zdroj: Knihovnička receptů

 

zasnezene_dvoukremove_rezy.jpg