Vídeňský zákusek
Na těsto:
4 vejce
250 g cukru krystalu
1 vanilkový cukr
2 dl oleje
2 dl mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Na 1.krém:
1 l pomerančového džusu
6 lžic cukru
80 g solamylu
Na 2.krém:
125 g másla
3 lžíce cukru moučky
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek (neměla jsem a tak jsem dala karamelový - proto je krémová část tmavé barvy)
1 vanilkový cukr
Dále potřebujeme:
piškoty
1/4 l pomerančového džusu
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Řídké těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Upečeme na 200 °C asi 10 minut dorůžova. Na 1. krém uvaříme z džusu, solamylu a cukru hustou kaši a ještě teplou ji nalijeme na vychladlé těsto. Na 2. krém uvaříme z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech přišleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.