Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valentýnský perník

23. 3. 2016

 

 

400 g polohrubé mouky

200 g cukru krup.

1 vanilkový cukr

1 lžíce kakaa

1 prášek do perníku

3 lžíce povidlí

2 hrsti nasekaných ořechů

1 vejce

10 lžic oliv. oleje

250 – 270 ml mléka

 

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Smícháme mouku, cukry, kakao, prášek do perníku a ořechy. Přidáme tekuté přísady : vajíčko, olej a povidla, mléko přilíváme postupně. Těsto by mělo být polotekuté. Pečeme asi půl hodiny při 160 °C. Vychladlý potřeme povidly nebo marmeládou a můžeme polít čokoládou.

 

Zdroj:  Apetit

 

pernik_valentynsky2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pernik_valentynsky.jpg