Prezidentské Amaretto řezy
Na piškot:
5 vajec
200 g cukru moučky
10 lžic oleje
10 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
Na krém:
3 vanilkové (banánové) pudinky
750 ml mléka
150 g cukru krystalu
3 lžíce kakaa
3 zakysané smetany
3 Lučiny
1 tvaroh
Na náplň:
rybízový džem
2 balení cukrářských piškotů
likér Amaretto
Margot tyčinka
bílá čokoláda na ozdobu
Z vajec, cukru, oleje a vlažné vody našleháme pěnu a lehce vmícháme mouku. Vlijeme do pečícím papírem vyloženého plechu a upečeme. Mezitím si uvaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků hustý krém, necháme vychladnout (,aby se nám neutvořil na pudinku škraloup, přikryjeme celou nádobu sáčkem nebo potravinářskou fólií). Po vychladnutí důkladně vyšleháme, po troškách přišleháváme Lučinu, tvaroh a smetany. Zchladlý piškot natřeme nejprve marmeládou, na něj přijde polovina krému a zasypeme polovinou nastrouhané Margotky. Piškoty pokapeme likérem a klademe v pravidelných odstupech na vrstvu krému. Poté posypeme zbytkem Margotky a navrstvíme druhou polovinu krému. Nakonec pokapeme rozehřátou bílou polevou.
Zdroj: Knihovnička receptů