Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ořechové řezy

22. 3. 2016

 

Na těsto:

50 dkg hladké mouky

20 dkg cukru moučky

20 dkg hery

2 vejce

2 lžíce medu

2 lžičky sody

2 lžíce mléka

 

Na nádivku:

30 dkg nahrubo nasekaných ořechů

8 dkg cukru krupice

3 lžíce medu

12 dkg másla

 

Na krém:

1,5 hrnku mléka

1,5 lžíce hladké mouky

1,5 lžíce solamylu

1 vanilkový cukr

1 lžíce cukru

20 dkg másla

 

Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do úplného rozpuštění, poté vmícháme vejce(směs nesmí být příliš horká, aby se v ní vejce neuvařila). Po zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na 2 placky a vložíme do vymazaných plechů nebo na pečící papír. Připravíme nádivku: máslo rozehřejeme na pánvi a vsypeme ostatní suroviny. Ještě vřelé natřeme na jeden plech na syrové těsto. Oba plechy upečeme.

Z mléka, mouky, solamylu a cukrů uvaříme kaši a do vychladlého postupně zašleháme máslo. Upečené korpusy slepíme krémem. Plát s ořechy je nahoře.

 

Zdroj: Hana Sodomková

 

orechove_rezy.jpg