Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andělský nadýchaný perník

15. 5. 2016

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
(nebo smetana dolitá do dvou hrnků mlékem)
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru moučky
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
3 lžíce povidel
1 lžička skořice
Na dokončení:
povidla
čokoláda
vlašské ořechy nebo plátky mandlí případně kokos

 

Do jedné mísy dáme všechny sypké ingredience, do druhé všechny tekuté suroviny a rozmícháme, vlijeme je do sypké směsi a promícháme. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto na perník. Pečeme při 200 °C asi 40 minut. Po upečení potřeme povidlím, rozpuštěnou čokoládou a posypeme ořechy.

Zdroj: Alena Teplá (Kristián Kéčkeš)

 

andelsky_nadychany_pernik.jpg