Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebarborový koláč s jahodami

25. 3. 2016
 

Na těsto:

300 g hladké mouky

200 g hery

100 g moučkového cukru

1 vejce

 

Na náplň:

500 g tvarohu

150 g cukru krupice

2 vejce

špetka muškátového květu

300 g rebarbory

150 g jahod

70 g mandlových lupínků

 

Všechny suroviny na těsto spojíme a dáme na hodinu do lednice. Plech potřeme tukem a těsto namačkáme na plech, uhladíme válečkem. Tvaroh, cukr a vejce smícháme a lehce ochutíme muškátem, natřeme na rozválené těsto a zasypeme oloupanou a nakrájenou rebarborou, pak přidáme jahody a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme na 180°C asi 30 minut. Po upečení posypeme cukrem.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

rebarbor_kolac.jpg