Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hruškový koláč s drobenkou

12. 11. 2017

3 hrušky
citronová šťáva
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva
drobenka:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce měkkého másla

 

Smícháme mouku, mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Na těsto položíme oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky, pokapeme citrovou šťávou. Smícháme ingredience na drobenku a posypeme jí koláč. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 30 - 40 minut dozlatova.

 

hruskovy_kolac_s_drobenkou.jpg