Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepková maková buchta

3. 4. 2019

200 g mletého máku
250 g tvarohu ve vaničce
300 g nastrouhaných jablek
4 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce medu (i víc)
špetka soli
na polevu: citronová šťáva a cukr

 

Oddělíme žlutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky dáme do mísy společně s mákem, tvarohem, jablky, medem, práškem do pečiva a špetkou soli. Promícháme a jemně vetřeme ušlehaný sníh z bílků. Těsto přeneseme na malý plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 160 °C asi 30-45 minut. Nutno hlídat. Po vychladnutí můžeme pokapat citronovou polevou.

 

Zdroj: Fit recepty

 

bezlepkova_makova_buchta.jpg