Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valašské frgále

20. 3. 2016

 

 

Na těsto:

350 g mouky polohrubé

60 g másla

40 g cukru moučky

2 žloutky

3 lžíce rozpuštěného másla

120 ml mléka

½ kvasnic

špetka soli

2 lžíce rumu

 

Na náplň:

250 g sušených hrušek

1 vanilkový cukr

špetka mletého badyánu

1-2 lžíce citrónové šťávy

cukr dle chuti

3 lžíce sušeného mléka (smetany)

 

Na drobenku:

100 g másla

100 g mouky hladké

70 g cukru krupice

 

 

Z kvasnic, ½ mléka a 1 lžičku cukru zadělat kvásek. Utřít zbytek cukru, máslo a žloutky a přilít kvásek, mléko, mouku a sůl a zpracovat v těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.Pak rozdělíme na poloviny,prohněteme a necháme ¼ hodiny uležet, potom rozválíme na co nejtenčí kola. Povaříme sušené hrušky, rozmixujeme a smícháme s ostatními surovinami a touto směsí plníme koláče, posypeme drobenkou a pokapeme rumem s vodou. Pečeme na pečícím papíře 40 minut na 150 °C.

 

Zdroj:  Apetit

 

frgale.jpg