Meruňková srdíčka
Na těsto:
350 ml meruňkového kefíru (nebo 300 ml kefíru + 3 meruňky + 3 lžíce cukru = rozmixovat)
1 žloutek
50 g rozpuštěného másla
60 g cukru
300 g polohrubé mouky
230 g hladké mouky
špetka soli
1/2 čerstvých nebo 2 lžičky sušených kvasnic
Glazura:
meruňková zavařenina (asi polovina menší zavařovací skleničky)
rum (dle chuti)
Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. (nemáme - li pekárnu, zaděláme ručně) Po vykynutí těsta vytvarujeme srdíčka a necháme na plechu potaženým pečícím papírem dokynout (asi 20 minut) Meruňkovou marmeládu zahřejeme a vlijeme do ní rum. Touto směsí potřeme nakynutá srdíčka a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 - 20 minut. Během pečení srdíčka ještě jednou potřeme.
Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz