Kravince
Na těsto:
60 dkg polohrubé mouky
8 dkg moučkového cukru
8 dkg Hery
1 vejce
5 dkg droždí
4 dl teplého mléka
špetka soli
Na krém:
½ l mléka
2 vanilkové cukry
1 vanilkový pudink
1 tvaroh
15 dkg moučkového cukru
12 dkg másla
1 lžíce rumu
Na drobenku:
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce másla
1 lžička mleté skořice
Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Zpracujeme těsto z mouky, cukru, hery, vejce, soli a kvásku. Necháme asi hodinu kynout. Lžící namočenou ve vlažné vodě vykrajujeme kousky těsta a klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu necháme 10 minut dokynout, pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Vychladlé rozkrojíme a plníme krémem.
Na krém uvaříme pudink z mléka, vanilkových cukrů a pudinku, necháme vychladnout. Utřeme tvaroh, cukr a máslo, vmícháme studený pudink, dochutíme rumem. (můžeme přidat 1 vyšlehanou šlehačku.
Zdroj: Utajené recepty