Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malinový dort s trubičkami

3. 10. 2018

těsto:
2 vejce
80 g hladké mouky
60 g cukru
1 vanikový cukr
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva

náplň:
500 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
500 g čerstvých nebo mražených malin (nebo jiného ovoce)
cukr dle chuti
2  želatinové ztužovače od Dr.Oetkera
na dohotovení:
2 balení trubiček
drobné ovoce na dozdobení dortu

 

Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a přisypáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme při 200 °C 10-15 minut.
Maliny povaříme s cukrem a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme do tuha, smícháme s tvarohem, vychladlým povařeným ovocem a cukerm dle chuti. Dle návodu přimícháme želatinové ztužovače a nalijeme naupečené těsto. Necháme zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí odděláme z dortové formy a dokola obložíme trubičkami, zavážeme pro lepší stabilitu mašlí. Vrch dortu posypeme čerstvým bobulovým ovocem.

 

malinovy_dort_s_trubickami1.jpg

 

 

 

 

 

malinovy_dort_s_trubickami2.jpg