Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karamelovo-banánový dort

10. 5. 2014

 

Na korpus:

200 g moučkového cukru

200 g změklého másla

4 vejce

200 g hladké mouky

2 rovné lžičky prášku do pečiva

2 lžíce mléka

2 zralé banány rozmačkané

1 vanilkový cukr

 

Na náplň:

2 banány

1 kondenzované zkaramelizované mléko

máslo

1 - 2 šlehačka

 

Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto a utřeme dohladka.Mouku s práškem do pečiva vmícháme až nakonec. Těsto rozdělíme do dvou forem a pečeme při 190 °C  asi 20 minut. Na jeden z korpusů natřeme zkaramelizované mléko, poklademe vrstvou nakrájených banánů a potřeme vyšlehanou šlehačkou. Přiklopíme druhým korpusem. Zbytek karamelu vyšleháme s trochou másla a potřeme dort po povrchu i po stranách, vrch opět zaskládáme nakrájenými banány a potřeme šlehačkou. dozdobíme karamelem.

 

Zdroj: Apetit 8/2005

 

bananovo_karamelovy_dort.jpg