Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká jogurtová bábovka

28. 5. 2014

 

250 g tuku

330 g krupicového cukru

6 vajec

2 lžičky strouhané citronové kůry

420 g řeckého bílého jogurtu (nebo Hollandia)

450 g hladké mouky

2 sáčky prášku do pečiva

špetka soli

na polevu

75 g hustého bílého jogurtu

2 lžičky citronové šťávy

170 g cukru moučky

 

Vyšleháme tuk s cukrem do pěny, do směsi zašleháme jeden po druhém žloutky, pak citronovou kůru a nakonec přimícháme jogurt. Lehce zpracujeme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a stěrkou zamícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Upečenost bábovky zkoušíme špejlí. Mezitím promícháme všechny přísady na polevu. Bábovku vytáhneme z trouby, vyklopíme ji a ještě teplou polijeme polevou. Můžeme posypat pistáciemi.

 

Zdroj: Apetit5/2014

 

velka_jogurtova_babovka.jpg