Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančová bábovka

26. 7. 2011

 

185 g másla

0,75 hrnku cukru krupice

1 hrnek mletých mandlí

4 vejce

1 lžička mandlového aroma

kůra z jednoho pomeranče

1 hrnek hladké mouky

1 prášek do pečiva

0,5 hrnku pomerančové šťávy

 

Poleva:

0,5 hrnku pomerančové šťávy

2 lžíce cukru

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce rumu

 

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme žloutky, pomerančovou šťávu, kůru, aroma a strouhané mandle. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přimícháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Mezitím svaříme v rendlíku pomerančovou šťávu s citronovou šťávou a cukrem, nakonec přilijeme rum. Upečenou bábovku necháme ve formě, ještě horkou propícháme špejlí a zvolna ji polijeme připraveným sirupem, aby se vsákl. Napuštěnou bábovku necháme ve formě vychladnout a až poté ji vyklopíme.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

pomerancova_babovka.jpg