Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrušková bábovka

30. 10. 2013

 

450 g hrušek

šťáva z jednoho citronu

250 g másla

225 g cukru krystalu

kůra z jednoho citronu

3 vejce

250 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

25 g ořechů

 

Hrušky oloupeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Vyšleháme změklé máslo s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všleháme jedno vejce po druhém a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakrájenými ořechy. Na závěr přimícháme hrušky. Těsto přelijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 180  °C asi 60 minut (je potřeba hlídat pečení, měla jsem hotovo za 45 minut).

 

Zdroj: Gurmet 9/2012

 

hruskova_babovka.jpg